9.11.2016

vauvoja ja kulttuuria

Heippa!

Tällä viikolla päästiin vihdoin työharjoittelussa synnytysosastolle, jota ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa. Sairaanhoitajat olivat synnärillä pari viikkoa sitten, joten oltiin kuultu jo millainen paikka meitä odottaa. Ensimmäinen päivä meni todella hyvin, sain avustaa heti ensimmäisessä näkemässäni synnytyksessä kuivaamalla ja punnitsemalla vauvan, antamalla injektion sekä leikkaamalla napanuoran. Ollaan saatu monipuolisesti mittailla odottavien äitien vatsoja, kuunnella sikiöiden sydänääniä, tunnustella vatsoja yms. Kivunlievitystä täällä ei synnytyksessä käytetä ja naisten kohtelua on välillä vaikea ymmärtää, mutta paikallisille se on arkipäivää ja he ovat siihen tietenkin tottuneet lapsesta asti. Synnytykset tapahtuvat nopeasti ja äidit lähtevät yleensä lähes samantien osastolle. Viime viikolla oltiin muutama päivä perhesuunnittelussa ja "neuvolassa", joten aika hyvä kuva ollaan saatu raskaudesta ja synnytyksestä täällä. Paljon ollaan saatu tehdä ja kokea, niin hyvää kuin myös huonoa.

Sunnuntaina suunnattiin Tiinan, Katsun ja Katin kanssa Cultural village- nimiseen paikkaan, jonka vieressä sijaitsee Mantenga falls. Aluksi katsoimme perinteisen Swazi tanssiesityksen, jossa sekä miehet että naiset tanssivat, lauloivat ja soittivat. Esityksen jälkeen vierailimme pienessä kylässä oppaan kanssa. Opas kertoi mielenkiintoisia juttuja, kuten sen, että edellisellä kuninkaalla oli yhteensä 75 vaimoa ja yli 250 lasta.



Me istuskellaan tällä hetkellä Katin kanssa ulkona, täällä on ihana auringonpaiste ja lämpöä lähemmäs 30 astetta, muutaman tunnin kuluttua lähdetään kiertelemään Manziniin ja seuraavat kaksi yötä meneekin töissä! 


1 kommentti:

  1. Mietinkin just et oottekohan jo päässy sinne synnärille, jännää! :)

    VastaaPoista